Eveniment

Cum face România paşi spre ”ţările dezvoltate” şi reducerea evaziunii fiscale? Mai multe taxe şi impozite. Marcel Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv: Să facem un pas către ţările dezvoltate

Cum face România paşi spre ”ţările dezvoltate”...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.05.2022, 14:12 516

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a pledat, luni, pentru introducerea impozitării progresive, în replică la declaraţiile liberalilor, care se opun schimbării cotei unice de impozitare: „Să facem un pas către ţările dezvoltate”.

„Este opinia dânsului, cum şi noi credem că e nevoie ca România, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze, să facem un pas către ţările dezvoltate. O astfel de discuţie nu e pentru mâine, ci pentru viitor. 2023 înseamnă un viitor. Nu e o decizie pe care o iei peste noapte”, spune Marcel Ciolacu, în replică la declaraţiile preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, despre cota unică de impozitare.

El spune că „au mai fost modificări la Codul Fiscal şi au intrat în vigoare în două luni”.

„Suntem deschişi la minte şi avem o discuţie aplicată sau continuăm cu un slogan - noi, liberalii, suntem cota unică?”, adaugă social-democratul.

„10% din PIB, respectiv 26 de miliarde. Suntem pe primul loc, sau ultimul, cum doriţi, din Europa”, afirmă Ciolacu, întrebat cât reprezintă evaziunea fiscală.

„PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, a spus vineri premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO