Eveniment

Femeile britanice vor beneficia in continuare de asigurari mai ieftine

04.01.2005, 00:00 19



O propunere care ar fi facut asigurarile auto mai scumpe pentru multe conducatoare auto din Marea Britanie a fost respinsa de catre Comisia Europeana, informeaza BBC.
Companiile de asigurari ofera polite diferite pentru acoperirea riscurilor accidentelor auto, in functie de sex, deoarece barbatii sunt implicati in 85% din evenimentele rutiere. Din acest motiv, femeile platesc de obicei mai putin asigurarile auto. O directiva a Uniunii Europene privind egalitatea sexelor obliga firmele de asigurari sa renunte la acest tratament diferit, insa recent s-a ajuns la un acord care permite asiguratorilor sa ia si acest criteriu in considerare la incheierea politelor de asigurare. Ministrul adjunct pentru femei si egalitate din Marea Britanie, Jacqui Smith, a declarat ca acum toate femeile din Europa se vor putea bucura de acest drept pe care femeile britanice il au de 30 de ani."Aceasta realizare arata cum Europa poate sa dezvolte solutii care sunt bune pentru noi toti", a mai declarat ea. "Este o veste buna pentru domeniul asigurarilor, insa directiva acopera mai mult decat atat. Astfel, o femeie insarcinata nu va mai fi impiedicata sa ia credite ipotecare." Directiva va oferi drepturi egale tuturor cetatenilor din cele 25 de tari membre ale Uniuniii Europene. Pe langa asigurari, se va asigura tratament egal pentru o serie larga de servicii, cum ar fi serviciile bancare sau pensiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO