Eveniment

Fermierii, puşi să demonstreze ministerului Agriculturii că prepeliţa este o pasăre - VIDEO

Autor: Pro TV

11.11.2011, 13:50 1095

Situaţie absurdă într-un domeniu mai delicat al agriculturii: fermele de prepeliţe. Deşi în ţară sunt peste 130, iar afacerile merg bine, nimeni nu poate beneficia de subvenţii, întrucât oficial "înaripatele" nu sunt trecute în scripte.

Crescătorii sunt trimişi de APIA sa demonstreze acum, printr-un memoriu către minister, că prepeliţele sunt păsări, au pene şi fac ouă.

Un sucevean din Vicovu de Sus, crescător de prepeliţe japoneze, a pornit afacerea cu şase ani în urmă. Acum are 1.200 de înaripate harnice. Cu toate acestea, n-a putut accesa niciun fel de fonduri de la stat, pentru că oficialii au omis să treacă prepeliţele pe listă.

"Greşeala a venit de la ministerul Agriculturii şi de la cei care au întocmit hotărârea de guvern. Ei au trecut ceea ce cunoşteau de-acasă: că raţa face ouă şi găina. Şi dup-aia s-au blocat", explică fermierul.

Cei de la APIA ridică din umeri. Pentru ei, ce nu-i trecut pe listă, nu există. Citiţi mai multe pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO