Eveniment

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Jumătate din...

Autor: Dorin Oancea

11.08.2020, 16:06 2032

Jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice, scrie pe Facebook ministrul Finanţelor Florin Cîţu. 

Ministrul spune că acest cost are doua componente, o creştere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sanatatea, asistenţă socială, etc) şi o reducere semnificativă a veniturilor bugetare faţă de estimarea iniţială.

„Aceasta este realitatea pe care socialiştii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă romanilor. Şi plătesc bani grei pentru asta. Nu se opresc aici şi nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania şi nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fară surse de finantare DOAR PENTRU CĂ POT. Nu o să fiu niciodată de acord să arunc ţara în aer pentru că o grupare infracţională vrea să câştige câteva voturi”, spune Cîţu.

Ministrul Finanţelor invocă şi o declaraţie a lui Călin Popescu Tăriceanu din toamna anului 2008: „În 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României".

Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 mld lei (4,17% din PIB),

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO