Eveniment

FMI si CE vin luni la Bucuresti pentru o nouă rundă de negocieri

25.07.2010, 12:29 19

O misiune a Fondului Monetar International şi CE va începe onouă rundă de negocieri începând de luni, 26 iulie şi până pe 4august, urmărindu-se gradul de îndeplinire a angajamentelorRomâniei.

Printre elementele discutate noile estimări de creştereeconomică pentru 2010 şi 2011. Conform unor surse oficiale citatede ZF, pentru 2010 ar urma să fie luată în calcul o prognozărevizuită de contracţie cuprinsă între 1,5% şi 1,8% din PIB.

Misiunea FMI va evalua efectele majorării intempestive a TVA la24% şi va începe discuţiile cu Ministerul Finanţelor asupra unorposibile recalibrări fiscale în 2011.

De asemenea, se va discuta asupra finanţării deficitului bugetarpână la sfârşitul anului, în condiţiile în care Finanţele continuăsă respingă ofertele băncilor care cer dobânzi mai mari de 7% pean, iar condiţiile de piaţă tind să se înrăutăţească după cumavertizează şi banca centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO