Eveniment

Forbes reevaluează la zero averea americancei care şi-a construit prin forţe proprii cea mai mare avere

Forbes reevaluează la zero averea americancei care şi-a...

Autor: CătăIina Apostoiu

03.06.2016, 00:00 971

Revista americană Forbes, care-i monitorizează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii şi publică un clasament al acestora, a revizuit valoarea averii celei pe care a desemnat-o drept cea mai bogată femeie a Americii anul trecut de la 4,5 mld. dolari la zero, potrivit The Guardian.

Forbes a anunţat că estimarea sa privitoare la averea americancei Elizabeth Holmes s-a bazat în întregime pe participaţia de 50% pe care Holmes, în vârstă de 50 de ani, o deţinea în cadrul startup-ului din domeniul medical Theranos. 

Compania a recunoscut în luna aprilie că este anchetată de mai multe autorităţi şi agenţii în urma unei serii de articole publicate de Wall Street Journal în care foşti angajaţi spun că testele de sânge ale companiei nu sunt de încredere.

Oficialii Theranos au declarat că articolele WSJ au fost incorecte. Forbes spune că estimarea anterioară a averii lui Holmes s-a bazat pe o evaluare la 9 miliarde de dolari a companiei în 2014. Holmes a lansat Theranos în 2003 şi este în continuare CEO-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO