Eveniment

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în Italia şi se află în custodia Poliţiei

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în...

Autor: Laura Buciu

10.07.2020, 21:53 407

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în Italia şi se află, vineri, în custodia Poliţiei. În aceeaşi zonă a fost capturat şi Ioan Bene, urmărit internaţional pentru a executa 6 ani de închisoare. Ce doi vor fi predaţi autorităţilor române.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, precum şi a relaţiei dintre miniştrii de interne român şi italian, poliţiştii din Italia au identificat şi reţinut, vineri seara, pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi pe Ioan Bene. Cei doi erau urmăriţi internaţional în baza mandatelor de arestare.

Alina Mihaela Bica era urmărită internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

Ioan Bene era urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru fals sub înscrisuri sub semnatură privată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani şi 2 luni închisoare.

Poliţia Română a anunţat că cei doi urmăriţi internaţional sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând să fie prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România.

Poliţia Română nu poate da, la acest moment, detalii cu privire la operaţiunea de vineri seara, procedurile judiciare fiind în derulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO