Eveniment

Frank Timis pleaca de la conducerea Regal Petroleum

23.05.2005, 20:00 22

Omul de afaceri din industria resurselor naturale Frank Timis a demisionat din functia de director executiv al Regal Petroleum, decizie care se vrea menita sa reabiliteze credibilitatea companiei de petrol si gaze, relateaza Financial Times.

Regal Petroleum, listata pe AIM, bursa alternativa, a resimtit o depreciere a actiunilor de peste 60% saptamana trecuta, dupa ce a anuntat ca nu a reusit sa descopere rezerve importante de titei in principalul proiect de explorare pe care il desfasura in Marea Egee. In acest moment actiunile companiei sunt centrate pe recastigarea increderii investitorilor.

Firma detine exploatari petroliere si in Romania, in perimetrul petrolier Suceava. Compania din Marea Britanie are din 2003 licenta de explorare-exploatare a perimetrului Suceava, cu o suprafata de 4.103 kilometri patrati. Societatea a mai primit anul trecut licenta de operare a perimetrului Barlad, situat in partea de sud a blocului Suceava, si care are o suprafata de 6.285 de kilometri patrati. Conform evaluarilor companiei, blocul dispune de resurse de gaze naturale recuperabile reprezentand aproximativ 684 de milioane de barili echivalent petrol.

Frank Timis se numara printre cei mai bogati oameni din Romania, cu o avere evaluata la 290 mil. dolari, fiind actionar la mai multe societati din domeniul metalelor pretioase, printre care si Gabriel Resources. Aceasta din urma detine 80% din societatea mixta Rosia Montana Gold Corporation care urmareste implementarea unui proiect de exploatare a zacamantului aurifer din zona pe baza unor tehnologii care au la baza cianura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO