Eveniment

Franks: Considerăm că România va înregistra o creştere economică pozitivă în 2011

Franks: Considerăm că România va înregistra o creştere economică pozitivă în 2011
30.10.2010, 17:21 16

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat,sâmbătă, că reprezentanţii Fondului l-au pus la curent pepreşedinte cu opţiunile existente şi acţiunile necesare "pentru aputea merge înainte", menţionând că instituţia consideră că Româniava înregistra creştere economică în 2011, scrie Mediafax.

Întrebat ce au discutat cu preşedintele Băsescu, Franks aafirmat, la finalul întâlnirii cu liberalii, că reprezentanţiiFondului l-au pus la curent pe preşedinte cu oţiunile şi acţiunilecare trebuie luate în vederea încheierii unui nou acord.

"Am discutat cu preşedintele Băsescu toate... L-am pus la curentcu toate discuţiile pe care le-am avut până acum şi cu toateopţiunile pe care le avem şi acţiunile pe care trebuie să le luămpentru a putea merge înainte. Am avut un bun schimb de puncte devedere cu el. Am discutat în termeni generali obiectivele nouluiacord şi vom discuta în detaliu când vom reveni în vizitaurmătoare", a spus Franks.

El a subliniat că "obiectivul cheie" al viitorului acord va ficonsolidarea realizărilor privind stabilizarea economică obţinuteprin ultimul acord. "Dar trebuie să adăugăm la asta reformestructurale care vor genera în viitor o creştere economică maimare. Cu acest lucru cred sunt de acord toate partidele politice -ca economia să se dezvolte mai repede şi cheia unei dezvoltări mairapide este să continuăm procesul de reforme structurale", aadăugat şeful delegaţiei FMI în România. Citiţi mai mult desprecum vede FMI economia României anulviitor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO