Eveniment

Franţa: Accederea Bulgariei şi României în spaţiul Schengen ar putea necesita ani de zile

Autor: Adrian Voicu, Marian SULTĂNOIU

07.02.2011, 15:00 34

Bulgaria şi România trebuie să îşi rezerve mult timp pentru alucra în vederea accederi în zona Schengen, este de părereministrul pentru afaceri externe al Franţei Laurent Wauquiez.

"Dacă aceste două ţări sunt gata în trei luni, nouă ne convinte.Dar dacă vor fi gata în doi ani, accederea lor va fi un faptîmplinit în doi ani", a spus oficialul pentru Radio FranceInternational, informează Novinite.

"Luând în considerare rapoartele negative pe care le-am primit,Bulgaria şi România cu siguranţă nu vor accede în zona Schengen întrei luni, sunt sigur de asta", a declarat ministrul francez,adăugând că România a depus mai multe eforturi în aceastăprivinţă.

Românii plasează Franţa pelocul doi, în topul ţărilor ostile României, după Rusia şi înainteaUngariei, SUA şi Germaniei (Gândul)

Wauquiez este de părere că Bulgaria şi România sunt principalelecăi de intrare pentru "imigranţi, arme, droguri şi trafic decopii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO