Eveniment

Garda Naţională de Mediu a amendat cu 110.000 lei la două ferme de păsări din judeţul Constanţa

Garda Naţională de Mediu a amendat cu 110.000 lei la...

Autor: Mediafax

14.09.2022, 18:54 145

Amenzi de 110.000 lei a dat Garda Naţională de Mediu Constanţa la două ferme de păsări. Una dintre acestea a depăşit capacitatea maximă autorizată pentru creşterea păsărilor, iar cealaltă nu avea viza anuală.

Garda Naţională de Mediu Constanţa anunţă că a făcut inspecţii planificate la două ferme de creştere intensivă a păsărilor cu o capacitate mai mare de 40.000 de locuri.

Controalele s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de 110.000 lei şi cu suspendarea activităţii unei ferme.

Ferma din comuna Lumina nu a respectat condiţiile din autorizaţia integrată de mediu, constatându-se că s-a depăşit capacitatea maximă autorizată pentru creşterea păsărilor de carne.

De asemenea, nu a respectat frecvenţa stabilită prin actul de reglementare în ceea ce priveşte monitorizarea factorilor de mediu aer, apă, sol.

S-a aplicat sancţiune în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale şi au fost stabilite măsuri pentru conformarea cu autorizaţia integrată de mediu şi legislaţia în vigoare.

Ferma de păsări din comuna Mihail Kogălniceanu a fost sancţionată cu 60.000 lei pentru desfăşurarea activităţii fără viză anuală, primind şi sancţiune complementară de suspendare a activităţii până la intrarea în legalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO