Eveniment

Gloria Vanderbilt, membră a unei familii celebre şi un simbol în lumea modei, a murit la 95 de ani

Gloria Vanderbilt, membră a unei familii celebre şi un...

Autor: Ana Obretin

18.06.2019, 10:59 10925

Gloria Vanderbilt, membră a unei familii americane celebre, un simbol în lumea modei şi mama realizatorului de televiziune de la CNN Anderson Cooper, a murit la vârsta de 95 de ani, din cauza unui cancer la stomac, luni, la New York, potrivit tmz.com.

Gloria Vanderbilt era moştenitoare a unei familii care a făcut avere, printre altele, în industria căilor ferate şi care făcea parte din înalta societate newyorkeză.

Artistă, scriitoare, actriţă, designer de modă - a lansat popularii jeanşi Vanderbilt -, Gloria a fost şi mama vedetei CNN Anderson Cooper, cei doi având o strânsă relaţie.

În anii 1930, Gloria Vanderbilt a fost subiectul unui mediatizat proces de custodie între mama sa, Gloria Morgan Vanderbilt, şi mătuşa paternă, Gertrude Vanderbilt Whitney. Ambele îşi doreau custodia copilului şi controlul asupra averii sale, iar Gloria Morgan Vanderbilt a fost acuzată atunci că nu este un părinte potrivit. Procesul a stat la baza unei cărţi şi a unei miniserii TV, "Little Gloria ... Happy at Last", nominalizată la şase premii Emmy.

În anii 1970, Vanderbilt a devenit cunoscută în lumea modei, cu colecţii de modă, parfumuri şi altele.

În 1974, Paul McCartney lansa piesa "Mrs. Vandebilt", inspirată din viaţa Gloriei.

Gloria a fost căsătorită de patru ori, iar printre soţi s-a numărat celebrul regizor Sidney Lumet. De asemenea, a avut legături cu bărbaţi celebri, precum Howard Hughes, Marlon Brando, Frank Sinatra şi Gene Kelly.

Viaţa i-a fost marcată şi de tragedii: cel mai mare dintre fiii săi, din relaţia cu Wyatt Cooper, Carter Vanderbilt Cooper, s-a sinucis la vârsta de 23 de ani, în 1988.

În 1995, Gloria şi-a vândut vila şi s-a mutat cu Anderson, pentru a scrie cartea "A Mother's Story", despre viaţa sa după sinuciderea fiului cel mare.

În 2016, Gloria Vanderbilt şi Anderson Cooper au lansat documentarul HBO "Nothing Left Unsaid".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO