Eveniment

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru staţionarea de trupe şi armament din comandamentele NATO

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru staţionarea...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

02.04.2015, 14:28 395

Proiectul modifică Legea 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a arătat că proiectul are nevoie şi de avizul CSAT.

"Este pentru comandamente şi pentru prepoziţionarea de materiale ale NATO. Trebuie să obţinem şi avizul CSAT", a arătat Duşa.

Domeniile acoperite de proiect fac referire, în principal, la prepoziţionarea unor produse militare, echipamente şi materiale din înzestrarea forţelor armate străine, însoţite, după caz, de personalul de deservire, adaptarea procedurilor privind trecerea frontierei de stat a României la nevoile de instruire, optimizarea modalităţii de acordare a sprijinului naţiunii gazdă, în contextul efortului de apărare colectivă, adaptarea procedurilor de înfiinţare/dislocare a unor comandamente, entităţi/elemente sau structuri multinaţionale la cerinţele impuse de efortul de apărare colectivă sau în vederea punerii lor la dispoziţia NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO