Eveniment

Guvernul a împrumutat aproape 180 milioane de euro pentru a construi două penitenciare în Prahova şi Buzău

Guvernul a împrumutat aproape 180 milioane de euro...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

11.12.2019, 12:05 328

Executivul a adoptat un proiect de lege privind un împrumut de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de 177 milioane de euro pentru construirea a două penitenciare, în judeţele Prahova şi Buzău, şi a unei facilităţi pentru pregăirea personalului în Ilfov, a anunţat Ionel Dancă.

„A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut va fi finanţată construcţia a două penitenciare în Berceni, judeţul Prahova şi altul în judeţul Buzău, precum şi construirea unei falicităţi de pregătire a personalului din penitenciare în judeţul Ilfov şi un alt centru de recuperare a capacităţilor de muncă din penitenciare în judeţul Braşov”, a declarat purtătorul de cuvânt Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Guvern.

Acesta a adăugat că pentru toate aceste proiecte costul total este de 221,5 milioane euro, iar actualul Guvern consideră că este o soluţie construirea de penitenciare, nu eliberările condiţionat anticipate.

„Costul este de 221,5 milioane de euro, din care valoare împrumutului este de 177 milioane de euro. Acest proiect de lege pentru aprobarea acestui împrumut este un act normativ extrem de important în zona judiciară, cunoscând problemele pe care sistemul penitenciarelor din România îl ridică, ca urmare a supraaglomerării. Actualul Guvern crede că soluţia pentru rezolvarea problemelor nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiţionate anticipat, care au produs violenţă stradală şi fenomene sociale nedorite, ci politica de rezolvare a acestor probleme trebuie să se axeze pe investiţii în zona sistemului penitenciar”, a conchis Dancă.

Proiectul prevede aprobarea unui acord-cadru „de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România), în valoare de 177 milioane EUR, semnat la Bucureşti la 13 august 2019 şi la Paris la 2 septembrie 2019, denumit în continuare Acord-cadru de împrumut”, potrivit actului normativ adoptat de Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO