Eveniment

Guvernul amână pe termen nedefinit introducerea cărţii electronice de identitate

Autor: Thomas Dinca

31.12.2010, 09:19 39

Guvernul a decis să amâne pe termen nedefinit introducereacărţii electronice de identitate, document care trebuia să fie emisîncepând cu anul 2011, invocând lipsa condiţiilor tehnice şifinanciare şi nevoia unei "proceduri simplificate" care să eviteîncălcarea altor termene de eliberare a actului, informeazăMediafaxBusiness.

Termenul prevăzut iniţial pentru introducerea acestui documentera de 1 ianuarie 2003, prelungit succesiv de Executiv până la 1ianuarie 2006, ulterior până la 1 ianuarie 2009 şi, în final, pânăla 1 ianuarie 2011.

Extinderea termenului a fost explicată de fiecare dată prinfaptul că îndeplinirea acestui obiectiv este condiţionată demodernizarea Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă aPopulaţiei şi că platforma-pilot de constituire a sistemuluiinformatic pentru emiterea cărţii electronice de identitate va firealizată începând cu 1 iulie 2010. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO