Eveniment

Guvernul Ciolacu a sacrificat investiţiile în decembrie ca să aibă bani de salariile bugetarilor şi de pensii. Investiţiile de la bugetul de stat au scăzut cu aproape 47% în decembrie 2023 faţă de decembrie 2022. În aceeaşi vreme, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut cu 27%, iar cheltuielile cu pensiile cu 14%

Guvernul Ciolacu a sacrificat investiţiile în decembrie...

Autor: Răzvan Botea

10.02.2024, 10:33 2289

Guvernul a mai făcut economii la bunuri şi servicii în decembrie Cheltuielile au fost de 73 mld. lei în decembrie, plus 10%, iar veniturile de 57 mld. lei, în creştere cu 28%.

Guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu avea nevoie să pună pe masă un deficit bugetar mai mic decât anul trecut şi în ace­laşi timp să onoreze cheltuielile cu salariile bugetarilor şi creşterile de pensii. Analiza execuţiei bugetare pe decembrie arată că investiţiile buge­tului  de stat au scăzut cu aproape 47%, de la aproape 12 mld. lei în decembrie 2022 la 6,2 mld. lei în decembrie 2023.

În aceeaşi vreme, cheltuielile de personal au crescut cu peste 3 mld. lei, ceea ce înseamnă un avans de 27%, mai arată datele din execuţia buge­tară. Chel­tuiala cu asistenţa socială, unde intră şi pensiile, au avansat cu 14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO