Eveniment

Ialomiţianu cere aplicarea imediată a impozitării terenurilor agricole nelucrate

Autor: Mediafax

27.04.2011, 16:59 53

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declaratmiercuri, după şedinţa de Guvern, că vrea ca impozitareaterenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede şi căautorităţile au discuţii pe acest subiect cu experţii BănciiMondiale, informează Mediafax.

"Eu mi-aş dori cât mai repede, pentru că vreau să-i sancţionămpe cei care nu lucrează terenul agricol", a afirmat Ialomiţianu,întrebat de un jurnalist când ar trebui aplicată aceastămăsură.

Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate a fost anunţatăla începutul anului trecut de către fostul ministru al FinanţelorSebastian Vlădescu. El a avansat ca termen de aplicare a măsuriiînceputul anului 2011.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la finele anului trecutcă susţine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate , caresă fie cel puţin la nivelul subvenţiei de 100 de euro/hectarprimită conform regulilor Uniunii Europene. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO