Eveniment

Ieşean împuşcat de poliţişti, după ce i-a ameninţat cu furca

Ieşean împuşcat de poliţişti, după ce i-a...

Autor: Ilinca Nazarie

04.08.2017, 15:02 212

Joi, un echipaj de poliţie din Iaşi a mers în localitatea Giurgeşti, la locuinţa unui bărbat care trebuia dus la audieri, având pe numele său un dosar penal pentru tâlhărie.

După ce s-au legitimat, poliţistii au avut parte de un refuz de la bărbatul, ba mai mult, acesta a încercat să îi atace cu o furcă pe care o avea în căruţă.

Pentru că a refuzat să se predea, a fost somat cu mai multe focuri de armă în plan vertical, manevră care nu a avut succes pentru că bărbatul s-a urcat în căruţă şi a fugit în pădure. Încercând să îl oprească, poliţistii au tras un foc de armă înspre căruţă, nimerindu-l pe bărbat.

Acesta a abandonat căruţa, a fugit în continuare şi abia peste şase ore a cerut ajutor de la medici.

”S-a deplasat echipajul de prim-ajutor Târgu Frumos care a găsit pacientul conştient, stabil, cu o plagă împuşcată la nivel fesier. Acesta a fost preluat, adus în Unitatea Primiri Urgenţe, evaluat, imagisitic s-a făcut radiografie şi CT, s-a evidenţiat zona corpului străin şi pacientul a fost internat în clinica chirurgicală de gardă pentru intervenţie chirurgicală. Este stabil hemodinamic,conştient pe tot parcusul intervenţiei şi în prespital şi în spital şi sperăm într-un prognostic vital favorabil”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD.

Vineri, bărbatul a fost externat din spital sub escortă şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani.

Acesta este cercetat pentru tâlhărie şi pentru ultraj, după ce reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au sesizat procurorii pentru că bărbatul a încercat să îi agreseze pe poliţişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO