Eveniment

IMM-urile nu sunt mulţumite de normele privind salariul minim brut de 3.000 de lei. Ceea ce noi considerăm necesar în a continua discuţiile este legat de suma suplimentară, voluntară, pe care angajatorii o pot oferi angajaţilor

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România:  Discuţia are toate şansele de reuşită pentru că nu vor exista consecinţe bugetare. Salariul minim s-a stabilit de 3.000 de lei, cu 200 de lei deductibil. Ce este peste va fi voluntar. Noi punem şi bazele de discuţie pentru anii următori pentru că am obosit de câte ori am spus că predictibalitatea este întotdeauna cheia, să discuţi la începutul anului cu aplicabilitate de anul următor, să ai un mecanism predictibil. Nu a fost găsită încă cheia acestui mecanism.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România: Discuţia are toate şansele de reuşită pentru că nu vor exista consecinţe bugetare. Salariul minim s-a stabilit de 3.000 de lei, cu 200 de lei deductibil. Ce este peste va fi voluntar. Noi punem şi bazele de discuţie pentru anii următori pentru că am obosit de câte ori am spus că predictibalitatea este întotdeauna cheia, să discuţi la începutul anului cu aplicabilitate de anul următor, să ai un mecanism predictibil. Nu a fost găsită încă cheia acestui mecanism.

Autor: Ramona Cornea

09.12.2022, 00:06 596

 „Noi punem şi bazele de discuţie pentru anii următori pentru că am obosit de câte ori am spus că predictabilitatea este întotdeauna cheia.”

Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii din România cer continuarea discuţiilor despre salariul minim pe economie, discuţii care să fie legate de suma suplimentară, voluntară, pe care angajatorii o pot oferi angajaţilor pe lângă salariul minim.

„Refacem apelul către Guvernul României de a continua discuţiile cu privire la stabilirea salariului minim pe economie pentru 2023. Nivelul acestuia l-am stabilit şi agreat împreună şi anume de 3.000 de lei, cu cei 200 de lei deductibil. Ceea ce noi considerăm necesar în a continua discuţiile este legat de suma suplimentară, voluntară, pe care angajatorii o pot oferi angajaţilor. Noi am cerut suplimentar ca 250 de lei să fie neimpozabili peste cei 3.000 de lei, ajungând astfel tot la 450 de lei cum am cerut iniţial, care să fie neimpozabili”, a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO