Eveniment

Imperiul lui Donald Trump, sub investigaţie: Fostul preşedinte american este obligat să plătească 364 de milioane de dolari într-un caz de fraudă la New York. Judecătorul îi interzice şi să facă business în statul New York timp de trei ani

Imperiul lui Donald Trump, sub investigaţie: Fostul...

Autor: Ştefan Stan

16.02.2024, 23:32 190

Un judecător din New York i-a ordonat lui Donald Trump şi mai multor asociaţi de afaceri să plătească penalităţi în valoare totală de 364 de milioane de dolari pentru fraude persistente comise de imperiul imobiliar care i-a adus fostului preşedinte american faima şi averea.

Judecătorul Arthur Engoron i-a interzis, de asemenea, lui Trump să mai desfăşoare afaceri timp de trei ani în acest stat, dar nu a ordonat dizolvarea afacerilor sale existente în New York.

Trump şi compania sa, The Trump Organization, au fost obligaţi să plătească cea mai mare parte a penalităţilor, aproximativ 355 de milioane de dolari, în timp ce fiii săi, Donald Jr şi Eric, au fost obligaţi să plătească peste 4 milioane de dolari fiecare. Allen Weisselberg, fostul director financiar al The Trump Organization, care a făcut închisoare pentru fraudă fiscală, a fost obligat să plătească încă 1 milion de dolari.

Decizia a fost luată în urma încheierii unui proces civil de fraudă care a durat săptămâni întregi şi în care avocaţii procurorului general din New York, Letitia James, au detaliat numeroase cazuri în care Trump au supraestimat în mod considerabil valoarea clădirilor rezidenţiale şi de birouri, a hotelurilor şi a terenurilor de golf.

Acest lucru le-a permis să obţină împrumuturi în condiţii mai avantajoase de la instituţii precum Deutsche Bank, printre alte beneficii, a constatat instanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO