Eveniment

În total 126 de persoane eliberate şi trei jihadişti ucişi în Burkina Faso, anunţă un ministru

În total 126 de persoane eliberate şi trei jihadişti...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

16.01.2016, 11:51 287

Ministrul Securităţii şi Afacerilor Interne Simon Compaore a declarat că forţele au preluat controlul asupra hotelului Splendid şi restaurantului Cappuccino.

El a precizat că militarii efectueau verificări în hoteluri din apropiere, pentru a se asigura că în acestea nu se ascund alţi extremişti.

Compaore a anunţat că 33 de persoane au fost rănite şi că autorităţile lucrează în continuare la stabilirea numărului victimelor.

Forţe din Burkina Faso şi Franţa au escortat afară numeroase persoane din hotelul de lux din capitală, în timp ce încercau să preia controlul asupra acestei clădiri înnegrite de fum.

Schimburi de focuri intense au avut loc între militari şi militanţi Al-Qaida, care au preluat controlul asupra hotelului înainte de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Cel puţin zece cadavre au fost găsite în urma acestui atac comis de extremişti islamişti.

Compaore a precizat, anterior, că cele zece cadavre au fost găsite în interiorul restaurantului Cappuccino, situat peste drum de hotelul Spelndid.

Era neclar câte persoane se aflau în hotel sâmbătă înainte de zori.

Un oficial de la Pentagon a declarat, la Washington, că un militar american se află printre membrii forţelor franceze trimise la faţa locului.

Această sursă a declarat pentru AP că în Burkina Faso se află aproximativ 75 de militari americani, şi anume 15 la ambasadă, iar 60 oferă asistenţă trupelor franceze.

Franţa a cerut Statelor Unite o asistenţă constând în mijloace americane de supraveghere şi reunoaştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO