Eveniment

Încă se pot schimba lucrurile cu impozitul pe construcţii speciale

Încă se pot schimba lucrurile cu impozitul pe...

Autor: Raluca Ghinea

28.11.2013, 20:50 404

Ordonanţa de modificare a Codului fiscal care prevede printre altele impozitarea construcţiilor speciale este în procedură de aprobare în Parlament, firmele putând face propuneri privind îmbunătăţirea actului dacă acesta ridică probleme, a declarat ieri secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.

„Aşteptăm din partea dumneavoastră (a mediului de afaceri - n.red.) sugestii şi observaţii. Ordonanţa este acum în procedură de aprobare în Parlament, considerăm că se pot aduce îmbunătăţiri în primul rând în textul legii şi vom dori să facem împreună acest lucru şi să stabilim apoi prin norme alte detalii. Cred că în primul rând ar trebui în acest proces de aprobare în Parlament să fie corectate toate aceste aspecte sesizate ca fiind generatoare de probleme“, a declarant secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la o conferinţă Deloitte pe teme fiscale.

El a arătat că este timp pentru a se opera corecţii înainte de plata acestui impozit, întrucât termenul de plată a fost stabilit pentru 25 mai anul viitor. Alt raţionament pentru fixarea acestui termen a fost ca firmele să aibă posibilitatea de a definitiva toate calculele şi de a evalua soldul final de la sfârşitul anului, pe care se bazează calcularea impozitului.

„Sunt convins că toată lumea îşi va face curăţenie în aceste conturi de construcţie unde sunt puse la grămadă fel de fel de lucruri care, în perioada următoare, ne aşteptăm să fie curăţate. Dacă sunt puse acolo şi n-ar trebui să fie acolo, ar trebui să fie mutate în alte conturi. Nu e nicio problemă să fie mutate dacă nu trebuia să fie acolo de la bun început“, le-a spus Manolescu reprezentanţilor companiilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO