Eveniment

Începe marea debirocratizare: certificatul de naştere, diploma de studiu, autorizaţiile de construire sau CIF-urile nu vor mai fi cerute în copie de către autorităţi

Începe marea debirocratizare: certificatul de naştere, diploma de studiu, autorizaţiile de construire sau CIF-urile nu vor mai fi cerute în copie de către autorităţi

Irina Stănică, senior managing associate, KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii: Autoritatea publică chemată să furnizeze serviciul public trebuie să se îndrepte întotdeauna către autoritatea publică sursă, iar nu către beneficiarul serviciului, în vederea obţinerii de informaţii, cu atât mai mult cu cât în unele situaţii este vorba de aceeaşi autoritate publică.

Autor: Adelina Mihai

15.01.2022, 13:02 262326

Certificatul de naştere, de căsătorie sau de deces, diploma de studii, autorizaţiile de construire, autorizaţiile emise de Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă sau codurile de identificare fiscală ale firmelor fac parte din lista documentelor care nu vor mai fi cerute în copie de către autorităţile din România.

Începând cu 1 ianuarie 2022, o lege care vizează marea debiro­cratizare a intrat în vigoare şi promite schimbări importante în ceea ce priveşte interacţiunea între cetăţeni şi autorităţile publice (Legea nr. 267/2021 pentru completarea OU a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

Irina Stănică, senior managing associate în cadrul casei de avocatură KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii, a realizat, la solicitarea ZF, o sinteză a principalelor tipuri de documente care nu vor mai fi cerute în copie de către autorităţi şi aplicabilitatea măsurilor din noua lege:

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO