Eveniment

Încetarea grevei la STB, dispusă de Tribunalul Bucureşti

Încetarea grevei la STB, dispusă de Tribunalul Bucureşti

Autor: Cosmin Pirv

20.01.2022, 16:29 29

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) trebuie să îşi reia activitatea, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de STB, în urma deciziei Tribunalului, toate mijloacele de transport vor ieşi în traseu conform graficului.

„Bucureştenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziţionate, vor primi o zi de călătorie gratuită. Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat şi asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstantele ce au condus la declansarea acestui protest şi a dispus măsuri în consecinţă pentru cei care au fost implicaţi în această actiune sindicală ilegală”, a transmis STB.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană, după acţiunea de protest de miercuri. Directorul societăţii Adrian Criţ vorbeşte de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar şi de faptul că solicitarea angajaţilor de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvenţa companiei. STB are 10.600 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO