Inspectoratul General al Poliţiei Române a primit peste 100 de maşini. Carmen Dan: La începutul mandatului, multe maşini erau uzate

20 iun 2018 Autor: Mihaela Gidei

Inspectoratul General al Poliţiei Române a intrat, miercuri, în posesia a peste 100 de maşini Dacia Logan din totalul de 560 de autospeciale cumpărate de către MAI pentru Poliţia Română şi cea de Frontieră, la acţiune participând şi ministrul de Interne, Carmen Dan. 

”Am preluat parcul auto al ministerului la începutul mandatului undeva la 40% ca grad de dotare şi foarte multe din maşinile folosite de poliţişti şi de jandarmi erau uzate. Eu cred că este un pas important pe care îl facem anul acesta, reuşind să aducem aproximativ 2.000 de maşini, nu numai în Poliţie (...) Eu cred cu tărie că aceasta este direcţia în care trebuie să mergem”, a declarat ministrul Carmen Dan, printr-un comunicat de presă.

Cele 112 de maşini au fost achiziţionate din suma de 30 de milioane lei cu care a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în luna aprilie, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. De asemenea, reprezentanţii Ministerului de Interne au precizat că, până la finalul acestui an se vor mai achiziţiona alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale şi motociclete, în valoare de 120 milioane de lei.

Sursa citată a mai subliniat că, la nivelul structurilor MAI, se vor organiza şi cursuri de perfecţionare în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precum ambulanţele SMURD sau autospecialele Poliţiei Rutiere.

„În cadrul programelor de pregătire, cursanţii îşi vor consolida abilităţile necesare conducerii autovehiculelor, punându-se accent pe conducerea preventivă, conducerea sportivă, derapajul controlat, proceduri în caz de accident, frânarea de urgenţă, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută. Programele de pregătire auto vor fi conduse de instructori specializaţi care anterior vor urma cursuri la şcoli de pilotaj auto ale poliţiilor din state UE”, arată MAI.

 
Cuvinte cheie:
MAI
, CARMEN DAN
, MAŞINI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide