Eveniment

Inspectorii sanitari au amendat cu aproape 170.000 mai multe unităţi de pe litoral

Inspectorii sanitari au amendat cu aproape 170.000 mai...

Autor: Anca Olteanu

17.07.2017, 17:07 70

"În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea de către operatorul economic a începerii activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii sanitari au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei şi au retras de la comercializare 678 de kilograme de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, după ce s-au deplasat la mai multe unităţi din Constanţa, la solicitările CJPC Constanţa.

"Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Venus, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei. Au fost retrase de la vânzare 72 de kg produse alimentare, improprii consumului uman şi dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare", se mai arată în comunicat.

În perioada 3-16 iulie au fost confiscate şi retrase de la vânzare 984 kg de produse alimentare.

În perioada 3-16 iulie 2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 492 de unităţi localizate în zonele Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

"Controalele s-au desfăşurat în: 219 restaurante, 8 pizzerii, 54 de unităţi tip fast-food, 18 braserii, 30 unităţi tip bufet, 17 baruri, un snack bar, două unităţi tip catering, 10 cantine din tabere şcolare, 3 pensiuni, 84 de magazine alimentare, 10 cofetării/patiserii, 22 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 5 unităţi comercializare produse congelate, 3 depozite alimentare, o tonetă de îngheţată şi două autoutilitare", precizează ANSVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO