Eveniment

Interamerican renunta la RCA si se concentreaza pe CASCO

19.05.2006, 00:00 20

Interamerican Romania intentioneaza sa renunte in cativa ani la vanzarea de polite de asigurare de Raspundere Civila Auto (RCA), pentru care stimeaza in acest an incasari de circa doua milioane de euro, intrucat considera ca acest segment de activitate nu este suficient de profitabil.

"Vom renunta treptat la acest tip de polite, pentru ca au o profitabilitate redusa", a declarat ieri presedintele companiei de asigurari, Timo Van Voorden.

Compania a incasat anul trecut circa doua milioane de euro din vanzarea de polite RCA si estimeaza un nivel similar pentru acest an, a mentionat Van Voorden.

Interamerican se va concentra pe segmentul de asigurari auto facultative, tip CASCO. Compania a lansat ieri o noua polita Casco, prin care sunt asigurate doar o parte din riscuri, respectiv incendiu, furt total sau partial, pericole naturale, spargerea parbrizului, coliziuni cu animale, caderi de aeronave sau parti ale acestora.

Denumita Casco Light, polita are un pret care reprezinta 30% din prima pentru polita de acelasi tip care acopera mai multe riscuri, inclusiv cel de accident provocat de soferul masinii asigurate. Potrivit lui Rob Imhoff, director de proiect in cadrul Interamerican, compania intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa castige o cota de 1% din piata autoturis-melor asigurate, prin intermediul noului produs.

"Consideram ca piata asigurarilor auto are o crestere accelerata in Romania si, implicit, un potential enorm. Este motivul pentru care am ales sa investim in dezvoltarea produsului Casco Light", a afirmat Van Voorden.

Interamerican Romania a anuntat, in martie, ca estimeaza pentru acest an un volum al primelor de 22 milioane de euro, din care asigurarile de viata si cele de sanatate vor contribui fiecare cu sase milioane de euro. Pentru 2005 societatea a raportat prime in valoare de 46,76 milioane de lei (12,9 milioane de euro). Politele de viata au adus venituri de 22,34 milioane de lei.

Compania a intrat pe piata romaneasca in anul 1995, ca subsidiara a grupului financiar elen Interamerican, care detinea la acea vreme pachetul majoritar de actiuni. Grupul elen a fost preluat, in anul 2001, de Eureko Group BV, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, valoarea tranzactiei depasind doua miliarde de dolari.

Principalul actionar al Interamercian este Eureko BV (Olanda), care controleaza 79,64% din actiunile societatii, si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 19,99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO