Eveniment

Investitorii străini în România: Economia României ar putea creşte de încă 4,5 ori în următorii 40 de ani, dar procesul poate fi accelerat

Investitorii străini în România: Economia României ar...

Autor: Răzvan Botea

08.09.2022, 09:00 386

Economia României ar putea creşte de aproape 4,5 ori în următorii 40 de ani, au spus reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (CIS sau FIC – Foreign Investors Council), la un eveniment organizat de consiliu. Procesul poate fi însă accelerat. Astfel, potrivit proiectului „Va urma”, lansat de organizaţie, PIB-ul României ar putea ajunge la aproape 4.400 mld. lei în 2040, în mai puţin de 18 ani, adică o creştere de circa 3,2 ori faţă de nivelul actual. În 2022, PIB-ul prognozat de guvern este de 1.370 mld. lei.

„Proiectul „Va urma” reprezintă un model de dezvoltare economică.  Ediţia de anul acesta are ca fundament tranziţiile verzi şi digitale. Economia poate creşte în următoarele patru decenii de încă 4,5 ori. Împreună putem accelera acest proces. Ce va urma în 2040? Creşterea economică a României şi plasarea acesteia în top 10 economii din Europa, prin investiţii strategice”, a spus, în cadrul evenimentului, Cristian Secoşan, preşedintele FIC.

Prezent la eveniment, premierul României Nicolae Ciucă a spus că România va deveni o ţară mai atractivă pentru investitori odată cu aderarea la spaţiul Schengen şi la OECD. În acest moment, nu este un calendar stabilit pentru aderarea la cele două entităţi.

„Aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea ţării noastre în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) vor creşte atractivitatea noastră, dar şi beneficiile celor care au decis sau vor decide să investească aici”, a spus Ciucă, în cadrul evenimentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO