Eveniment

Investitorilor străini le scade încrederea în mediul de afaceri românesc

Investitorilor străini le scade încrederea în mediul...

Autor: Răzvan Botea

05.04.2018, 00:05 309

♦ Încrederea investitorilor străini în mediul de afaceri din România a scăzut considerabil în ultimele 6 luni, în ciuda faptului că 54% dintre respondenţi anticipează o creştere a veniturilor în acest an, arată un sondaj realizat pe companiile care fac parte din Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Peste 70% din companiile care au completat chestionarul susţin că le-a scăzut considerabil încrederea în mediul de afaceri românesc, în cea mai mare parte din cauza instabilităţii fiscale, lipsei infrastructurii şi birocraţiei. 

85% dintre respondenţi consideră sistemul fiscal din România ca fiiind unul necompetitiv, însă nu din cauza nivelului de impozitare, ci a schimbărilor bruşte de politică fiscală. Aceasta, împreună cu lipsa de modernizare la nivelul ANAF, determină investitorii străini să privească sistemul fiscal cu neîncredere.  Pe de altă parte, toţi respondenţii au declarat că birocraţia din România este greoaie şi ineficientă în comparaţie cu alte ţări din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO