Eveniment

Israelul ameninţă că va riposta la orice provocare lansată de organizaţia Hamas în timpul vizitei lui Joe Biden

Israelul ameninţă că va riposta la orice provocare...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

12.07.2022, 18:33 104

Guvernul Israelului a avertizat organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, că va riposta imediat la orice incident militar provocat în timpul vizitei preşedintelui SUA, Joseph Biden, informează site-ul Ynetnews.com.

Guvernul israelian a transmis mişcării Hamas, prin intermediul unor diplomaţi din Egipt şi Qatar, că orice incident de securitate produs în timpul vizitei preşedintelui Joseph Biden va atrage o ripostă severă spre Fâşia Gaza, afirmă surse citate de publicaţia libaneză Al-Akhbar.

În plus, Guvernul israelian a avertizat că va retrage recentele măsuri economice destinate ameliorării crizei sociale din Fâşia Gaza.

"Rezistenţa poporului palestinian va fi în conformitate cu interesele economice palestiniene, fără a avea vreo legătură cu vizita cuiva în regiune", a răspuns organizaţia islamistă Hamas.

Preşedintele Biden se va afla în Israel pe 13-14 iulie, iar apoi va merge la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Ulterior, Biden se va deplasa în Arabia Saudită, pentru o reuniune a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO