Eveniment

Jeffrey Franks, FMI: Există loc pentru o oarecare creştere a salariului minim

 Jeffrey Franks, FMI: Există loc pentru o oarecare creştere a salariului minim

Autor: Emma Toader

30.01.2012, 13:20 933

Salariul minim pe economie ar putea înregistra o "creştere calibrată" anul acesta, a declarat luni şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

Jeffrey Franks, a declarat că în cazul în care ar creşte salariile , există riscul ca angajatorii să facă mai puţine angajări, fiind de părere că o creştere a preţului muncii ar putea avea efecte nedorite în economie . "Dacă mergem la măcelărie sau la supermarket şi cumpărăm carne şi dacă mâine măcelarul scumpeşte carnea, veţi cumpăra mai multă sau mai puţină carne? Probabil că veţi cumpăra mai puţină carne. Dacă cresc salariile, angajatorii vor face mai puţine angajări", a declarat Jeffrey Franks.

"Dacă mergem la măcelărie sau la supermarket şi cumpărăm carne şi dacă mâine măcelarul scumpeşte carnea, veţi cumpăra mai multă sau mai puţină carne? Probabil că veţi cumpăra mai puţină carne. Dacă cresc salariile, angajatorii vor face mai puţine angajări", a declarat Jeffrey Franks.

Oficialul FMI a atras atenţia şi asupra politicii de asistenţă socială, avertizând că există mii de cazuri în care asistenţa din partea statului se îndreaptă către persoane care pot încă munci.

"FMI nu consideră că România cheltuie prea mult pe asistenţă socială. Consideră că România a cheltuit ineficient banii pe asistentă socială", a spus Franks.

Franks este de părere că România este pe calea cea bună, dar mai sunt multe provocări de înfruntat. El a comparat România cu "o navă care a ieşit din furtună, a făcut câteva reparaţii, este într-o stare mai bună, dar se vede în depărtare o nouă furtună. Sunt nori deasupra Europei, România trebuie să navigheze prin aceste ape".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO