Eveniment

Klaus Iohannis, înainte de întâlnirea liderilor UE din Franţa: Vom vorbi despre măsuri care vor ţine preţurile la energie la un nivel acceptabil

Klaus Iohannis, înainte de întâlnirea liderilor UE din...

Autor: Mediafax

10.03.2022, 18:53 43

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că liderii UE vor discuta despre măsurile care vor fi luate în interiorul comunităţii pentru a ţine preţurile la energie la un nivel acceptabil. De asemenea, liderii vor analiza criza din Ucraina şi efectele asupra economiei europene. 

Declaraţiile au fost făcute joi, înainte de întâlnirea liderilor UE din Franţa.

„Preţurile la energie au crescut în urma pregătirilor pentru război şi în urma războiului din Ucraina, este evident şi atâta vreme cât războiul va continua, efectele economice vor exista şi vor apărea. Însă noi discutăm în paralel măsuri prin care vom ţine preţurile, în aşa fel încât să fie energia în continuare plătibilă pentru consumatori, în special pentru consumatorul vulnerabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că măsurile vor fi atât în plan naţional cât şi în plan european.

„Este vorba şi de măsuri în plan naţional (...) dar vom discuta şi măsuri europene pentru a ţine preţurile la energie la un nivel cât de cât acceptabil, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război are influenţe şi asupra preţurilor şi asupra economiilor noastre”, a precizat Iohannis.

Liderii UE vor mai analiza criza din Ucraina şi efectele asupra economiei europene. De asemenea, se vor căuta soluţii pentru realizarea independenţei energetice a UE în raport cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO