Eveniment

Leonardo ar mai putea da afara 300 de angajati

Leonardo ar mai putea da afara 300 de angajati

Leonardo a inchis 30 de magazine in prima jumatate a acestui an, iar alte 20 stau sub semnul intrebarii.

29.07.2009, 19:53 38

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo, detinut de omul de afaceri Florin Panea, intentioneaza sa mai inchida pana la finalul acestui an 20 de magazine din intreaga tara, dupa ce in prima jumatate a acestui an a inchis 30 din cele 175 de unitati ale companiei deoarece erau neprofitabile.

Acest lucru inseamna ca pana la finalul acestui an Leonardo ar mai putea disponibiliza alte 300 de persoane, pe langa cei 500 de angajati care au parasit deja compania. Astfel, numarul total de angajati ai companiei va ajunge la 2.200 la finalul acestui an doar din inchiderea de magazine.

"In cel de-al doilea trimestru al acestui an, conditiile din piata au continuat sa se deterioreze si schema de reesalonare a datoriilor stabilita anterior a devenit greu de realizat. Prin urmare, a fost initiat un program de restructurare si mai incisiv, pentru a creste eficacitatea businessului. De aceea, vor urma noi valuri de inchideri de magazine in acest an", a declarat Christian Bachmann, director general interimar al Leonardo si director in cadrul companiei de consultanta in management Ensight Management Consulting.

Strategia realizata de Ensight pentru businessul din Romania al retailerului international Leonardo vizeaza o retea de mai putin de 120-125 de magazine la nivel national.

Retailerul a restructurat insa in primul semestru al acestui an si reteaua logistica a companiei iar parcul de masini al Leonardo a fost redus cu mai mult de o treime. In plus, anumite servicii standard de logistica vor fi externalizate in viitorul apropiat, ceea ce inseamna ca si numarul de angajati ai departamentului de logistica va fi redus semnificativ in cursul acestui an. "Sunt in desfasurare in prezent si reduceri ale costurilor administrative", a completat Christian Bachmann.

Leonardo a incheiat anul trecut cu afaceri de peste 135 mil. euro, in crestere cu 11,6% fata de anul precedent. De asemenea, numarul de angajati ai companiei a crescut in 2008 cu peste o mie de persoane, personalul retailerului numarand la finalul anului trecut 3.000 de persoane, fata un pic peste 1.800, cati avea in 2007. Astfel, aproape 80% din numarul de angajati recrutati anul trecut vor fi disponibilizati in 2009.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO