LIVE VIDEO. România a fost împărţită la micul dejun, la prânz sau la cină! Ce discută Donald Trump şi Vladimir Putin la summit-ul de la Helsinki

16 iul 2018 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Rusia şi Statele Unite au numeroase interese comune şi se confruntă cu noi tipuri de provocări, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a afirmat că Războiul Rece este de domeniul trecutului. "În prezent, Rusia şi Statele Unite se confruntă cu noi tipuri de provocări. Relaţiile bilaterale nu sunt permanent uşoare, dar există numeroase interese comune", a spus Vladimir Putin.

Rusia şi Statele Unite au numeroase interese comune şi se confruntă cu noi tipuri de provocări, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, după întrevederea cu omologul său american, Donald Trump.

Liderul de la Kremlin a afirmat că Războiul Rece este de domeniul trecutului. "În prezent, Rusia şi Statele Unite se confruntă cu noi tipuri de provocări. Relaţiile bilaterale nu sunt permanent uşoare, dar există numeroase interese comune", a spus Vladimir Putin.

"Am stabilit cu preşedintele Donald Trump să înfiinţăm un grup de lucru la nivel înalt" în domeniul relaţiilor comerciale, a spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a negat din nou implicarea Moscovei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite. "A trebuit să repet ce am spus anterior inclusiv la întrevederile cu preşedintele SUA: Rusia nu s-a implicat niciodată şi nu intenţionează să se implice în afacerile interne ale Statelor Unite, nici în alegeri", a subliniat el.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că întâlnirea cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, s-a defăşurat "foarte bine" şi este "un bun început".

"Am avut un dialog direct, deschis, profund productiv. S-a desfăşurat foarte bine", a declarat Donald Trump, catalogând întrevederea cu Vladimir Putin drept "un bun început".

"Dezacordurile între ţările noastre sunt cunoscute, iar eu şi preşedintele Putin am discutat pe larg astăzi despre aceste lucruri. Relaţiile noastre nu am mai fost niciodată mai proaste decât acum. Dar situaţia a început să se schimbe de acum patru ore. Chiar şi în timpul tensiunilor Războiului Rece, când lumea arăta cu mult diferit comparativ cu situaţia de acum, Rusia şi Statele Unite au putut menţine un dialog puternic", a adăugat Trump.

Liderul de la Casa Albă a explicat că a abordat în cursul întrevederii problema ingerinţelor ruse în scrutinul din SUA. "Am simţit că mesajul trebuie transmis cel mai bine personal, am vorbit mult despre asta", a spus Trump, fără a oferi detalii.

 
Cuvinte cheie:
RUSIA
, SUA
, comune
, interese
, vladimir putin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide