Eveniment

Luchi Georgescu, amendata cu 140.000 de euro

04.07.2008, 22:31 109

Luchi Georgescu, administratorul producatorului de vinuri Vincon Vrancea, a fost amendata de Consiliul Concurentei cu peste 500.000 de lei (140.000 de euro), pentru ca nu a notificat la timp preluarea controlului asupra companiei vrancene prin intermediul a trei companii la care este actionar.
Potrivit Consiliului Concurentei, preluarea controlului Vincon Vrancea trebuia notificata in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic. In urma analizei efectuate, Consiliul Concurentei a stabilit ca preluarea pachetului majoritar al producatorului de vinuri, bauturi spirtoase, otet si produse de dezinfectare din Vrancea nu a avut ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominanate pe pietele de profil, fiind compatibila cu un mediu concurential normal. Prin urmare, amenda se refera doar la absenta notificarii la timp cu privire la preluare.
Contactata de ZF, Luchi Georgescu a declarat ca va contesta decizia Consiliului Concurentei in instanta. "Consiliul Concurentei ia ca reper momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare si nu momentul incheierii transferului de proprietate, de aceea consider ca decizia luata nu este corecta si o voi ataca in instanta", a declarat administratorul si actionarul majoritar actual al Vincon Vrancea.
Ea a adaugat ca a devenit actionar majoritar al companiei vrancene prin intermediul a trei societati comerciale in care detine actiuni, nedorind sa mentioneze nici numele acestora, nici procentul detinut in cadrul Vincon Vrancea inainte sau dupa preluarea controlului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO