Eveniment

Lupta cu inflaţia: Banca Centrală a Canadei anunţă o majorare a dobânzii de 75 de puncte de bază, cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani

Lupta cu inflaţia: Banca Centrală a Canadei anunţă o...

Autor: Mediafax

07.09.2022, 18:37 124

Banca Canadei a majorat miercuri ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, şi a declarat că rata dobânzii de politică monetară va trebui să crească în continuare, având în vedere lupta împotriva inflaţiei galopante, scrie Reuters.

Banca centrală a majorat rata dobânzii de politică monetară la 3,25% de la 2,5%, conform previziunilor analiştilor, atingând un nivel care nu a mai fost din aprilie 2008. Decizia a ridicat ratele peste intervalul neutru pentru prima dată în aproximativ două decenii.

"Având în vedere perspectivele privind inflaţia, Consiliul guvernatorilor consideră în continuare că rata dobânzii de politică monetară va trebui să crească în continuare", a declarat banca, după a patra majorare de dobândă.

Banca centrală a precizat că, deşi inflaţia a scăzut la 7,6% în iulie, de la 8,1%, acest lucru s-a datorat preţurilor la benzină, iar preţurile au continuat să crească. Preţurile în Canada cresc în ritmuri nemaiîntâlnite de la începutul anilor 1980.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO