Eveniment

MAE: Aşteptăm propuneri concrete din partea guvernului britanic cu privire la paşii de urmat

MAE: Aşteptăm propuneri concrete din partea guvernului...

Autor: Mediafax

17.01.2019, 00:00 58

MAE a transmis, miercuri, referitor la respingerea proiectului de acord Brexit în parlament, că aşteaptă din partea guvernului britanic propuneri concrete cu privire la paşii de urmat, precizând că retragerea UK din UE este o prioritate pentru România, care deţine preşedinţia Consiliului UE.

„Ministerul Afacerilor Externe regretă rezultatul votului desfăşurat marţi seară, 15 ianuarie 2019, în Camera Comunelor din Parlamentul britanic cu privire la Acordul de retragere a Regatului Unit din UE şi Declaraţia politică privind cadrul relaţiilor viitoare. Respectăm procedurile interne ale Marii Britanii şi sperăm că dezbaterea politică din Marea Britanie pe tema Brexit va permite identificarea unei soluţii politice care să întrunească susţinerea majorităţii deputaţilor britanici. În acest sens, aşteptăm propuneri concrete din partea Guvernului britanic cu privire la paşii de urmat şi acţiunile pe care le are în vedere în perioada următoare”, precizează reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis miercuri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO