Eveniment

MAE îi sfătuieşte pe românii care vor să muncească în Grecia să verifice bonitatea firmelor intermediare

MAE îi sfătuieşte pe românii care vor să muncească în Grecia să verifice bonitatea firmelor intermediare

Autor: Miruna Badea

08.03.2012, 15:05 80

Ministerul de Externe "atenţionează insistent" românii care doresc să muncească în Grecia că trebuie să încheie contracte legale şi să verifice în prealabil autenticitatea acestor contracte, precum şi bonitatea firmelor intermediare.

MAE avertizează românii să nu se deplaseze pentru a munci în Republica Elenă dacă nu sunt în posesia unor contracte valabile, întrucât se expun riscului de a nu primi nicio plată a salariilor cuvenite.

Potrivit MAE, angajatorii şi firmele de transport procedează deseori la reţinerea paşapoartelor sau a cărţilor de identitate, îndeosebi atunci când se promite şi se asigură transportul gratuit.

Ministerul recomandă de asemenea cetăţenilor români care se decid să plece în Grecia pentru a munci, fără aranjamente legale prealabile, să deţină bilete de transport internaţional dus-întors, pentru a putea reveni în ţară în cazul imposibilităţii de a găsi un loc de muncă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO