Eveniment

Mai multe pensiuni şi o firmă de catering din Vâlcea care erau plătite pentru a caza şi hrăni persoane aflate în carantină au fost amendate cu 77.000 lei de Protecţia Consumatorului

Mai multe pensiuni şi o firmă de catering din Vâlcea...

Autor: Cosmin Pirv

01.05.2020, 20:36 2463

Mai multe pensiuni şi o firmă de catering din judeţul Vâlcea, care ofereau cazare şi hrană pentru persoane aflate în carantină, au fost amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au găsit mizerie, produse expirate şi pereţi şi hote cu urme de grăsime.

Potrivit unui comunicat la Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), inspectorii au verificat joi unităţile care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată, în judeţul Vâlcea.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Una dintre pensiuni a primit interdicţie de a folosi camerele în care au fost găsite nereguli până la remedierea acestora, iar o alta a fost închisă pentru şase luni.

La o firmă de catering, inspectorii au constatat nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită, schimbarea stării termice a produselor şi condiţii igienice necorespunzătoare, „respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO