Eveniment

Manuel Costescu: Angajez tineri de la Roland Berger care îşi reduc salariul de 12 ori pentru a lucra în administraţie

Manuel Costescu: Angajez tineri de la Roland Berger care...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

09.08.2016, 13:05 2758

Manuel Costescu, secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, a declarat în cadrul conferinţei ZF “Provocările României: Cum profităm de ele?” de la Hotelul Marriott că există tineri care vor să lucreze în administraţie şi care renunţă astfel la salariile bune din mediul privat.

„Se creează deja o societate unde oamenii sunt mândri cu sunt români, iar ei nu sunt vechii naţionalişti care sunt ataşaţi de lucruri arhaice. Sunt tineri care vin de la Roland Berger pe salariu de 12 ori mai mic pentru a lucra în administraţie.”, a declarat Manuel Costescu.

„Există grupuri întregi de oameni care trăiesc într-o altă naraţiune paralelă- oameni care se mută la Cluj pentru a lucra în IT sau care îşi deschid business-uri, oameni care vin să lucreze în R&D.”

„Cunosc investotori străini care au venit aici şi sunt mândri de ţara asta şi se consideră români, chiar mai mult decât cei născuţi aici deşi trăiesc în România de doar câţiva ani. De exemplu Airbus la Braşov a anunţat că va cumpăra produse pe lanţul de aprovizionare doar de la producători români.”

„În IT, industria auto şi aerospaţială sunt salarii foarte mari mai ales când incluzi costurile din acele oraşe. Îţi rămâne mult mai mult decât ţi-ar rămâne la Londra. Nu trebuie însă generalizat, sunt poli cu salarii competitive şi poli fără. Asta ţine şi de sector. Un exemplu este Dacia.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO