Eveniment

Manuel Costescu: La Invest Romania telefonul sună constant, dar de la dorinţă la tăiat panglici durează mult

Manuel Costescu: La Invest Romania telefonul sună...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

09.08.2016, 11:01 361

Manuel Costescu, secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, a declarat în cadrul conferinţei ZF “Provocările României” că România începe să se diferenţieze din ce în ce mai mult de celelalte state concurente datorită unor factori ca forţa de muncă înalt calificată şi capabilă de a vorbi limbi de circulaţie internaţională.

“Investitorii sunt interesaţi de România datorită factorilor pragmatici, vor să facă centre de servicii, care includ şi manufactură şi servicii. Ei vor muta centre de producţie şi distribuţie în România deoarece pentru ei este esenţial să se vorbească franceză, germană, spaniolă sau italiană. Elveţieni şi germanii vorbesc engleză, dar nu e mai bine să îi deserveşti în germană?”, a declarat Manuel Costescu în cadrul conferinţei ZF.

Un exemplu dat de Manuel Costescu este producătorul german Continental care are o prezenţă semnificativă în România.

“Continental care toată lumea crede că face cauciucuri, se ocupă mai mult de independenţa şi conectivitatea maşinilor. 65% dintre angajaţii lor sunt IT-işti.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO