Eveniment

Manuel Fernandez Amezaga, Pluxee România (Sodexo): Va exista un impact al modificărilor fiscale în activitatea noastră. „Ori de câte ori există o schimbare, există un impact”

Manuel Fernandez Amezaga, CEO, Pluxee România:
Pluxee România a plătit în 2022 taxe la stat în valoare de mai mult de 69 de milioane de lei. Deci atât timp cât companiile aleg să ofere beneficii extrasalariale, vor fi beneficii pentru toată lumea, pentru angajaţi, pentru companii, care vor putea să-şi păstreze angajaţii, cât şi pentru bugetul de stat.

Manuel Fernandez Amezaga, CEO, Pluxee România: Pluxee România a plătit în 2022 taxe la stat în valoare de mai mult de 69 de milioane de lei. Deci atât timp cât companiile aleg să ofere beneficii extrasalariale, vor fi beneficii pentru toată lumea, pentru angajaţi, pentru companii, care vor putea să-şi păstreze angajaţii, cât şi pentru bugetul de stat.

Autor: Ramona Cornea

12.10.2023, 18:30 180

„Subiectul principal este cum putem ajunge la clienţi. Cadrul legal ar trebuie să ne sprijine în aceste acţiuni, iar ori de câte ori există o taxă suplimentară inclusă în servicii, nu ajută. (...) Pluxee România a plătit în 2022 taxe la stat în valoare de mai mult de 69 de milioane de lei.”

Orice taxă în plus are un impact în activitatea unei companii de beneficii extrasalariale, spune Manuel Fernandez Amezaga, CEO al companiei de beneficii extrasalariale Pluxee România (fostă Sodexo), astfel că modificările fiscale care vizează impozitarea tichetelor de masă vor avea un impact şi în compania sa.

„Ori de câte ori există o schimbare, există un impact. Subiectul principal este cum putem ajunge la clienţi. Cadrul legal ar trebuie să ne sprijine în aceste acţiuni, iar ori de câte ori există o taxă suplimentară inclusă în servicii, nu ajută”, a spus Manuel Fernandez Amezaga pentru ZF, în cadrul unui eveniment organizat de Pluxee România.

Una dintre măsurile fiscale din pachetul coaliţiei PSD-PNL care are un impact major şi despre care s-a discutat mai puţin este introducerea contribuţiilor la sănătate pentru tichetele de masă. În acest moment, conform datelor ZF primite de la emitenţii de tichete de masă, sunt circa 3 mil. de angajaţi în România care primesc bonuri de masă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO