Eveniment

Marcel Bărbuţ, Adeplast: În februarie vânzările vor scădea cu peste 50%

14.02.2012, 00:03 214

Omul de afaceri Marcel Bărbuţ, care controlează producătorul de materiale de construcţii AdePlast Oradea, cu afaceri de 33,7 milioane de euro în 2011, spune că vremea nefavorabilă din ultimele săptămâni va afecta vânzările din luna februarie, estimând că acestea ar putea să se înjumătăţească faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

"Suntem afectaţi, mai ales acolo unde drumurile sunt închise, pentru că nu putem ajunge cu camioanele cu materiale de construcţii. Ne va afecta groaznic la nivel de business: dacă în ianuarie, când vremea a fost mai bună, estimăm că ne-au crescut vânzările cu 25-30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în februarie vânzările vor scădea cu peste 50%", spune Bărbuţ.

AdePlast produce adezivi, mortare, polistiren şi vopsea şi deţine facilităţi de producţie la Oradea şi Ploieşti.

"Nu lucrăm decât sporadic, la peste -20 de grade nici nu poţi să ţii oamenii să lucreze în fabrici. În zona Oradei, a fost mai bine, ninsorile şi gerul nu au fost chiar atât de mari, dar la Ploieşti, lucrurile stau mult mai rău", spune Bărbuţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO