Eveniment

Marea Britanie trimite 8.000 de militari în estul Europei pentru exerciţii, în contextul invaziei ruse

Marea Britanie trimite 8.000 de militari în estul...

Autor: Mihai Draghici

30.04.2022, 10:00 1040

Marea Britanie va trimite aproximativ 8.000 de militari în ţări central şi est-europene, pentru o serie de exerciţii, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, anunţă Ministerul Apărării de la Londra.

Trupele britanice vor participa la exerciţii militare comune în Finlanda, Estonia, Letonia, Polonia şi Macedonia de Nord, în perioada mai-iunie, potrivit postului de televiziune Sky News.

"Securitatea Europei nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Aceste exerciţii vor consta în acţiuni comune ale trupelor noastre cu aliaţii din cadrul NATO şi cu partenerii, precum şi în cadrul Forţei Expediţionare Comune, într-o demonstraţie de solidaritate şi forţă, într-una dintre cele mai ample mobilizări militare de la Războiul Rece", a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de cotidianul The Guardian.

Ministerul Apărării de la Londra a transmis că exerciţiile erau planificate de mult timp, dar trupele şi echipamentele au fost suplimentate în contextul invaziei militare ruse în Ucraina. În total, la exerciţii vor participa 18.000 de militari, dintre care 8.000 din Marea Britanie, iar restul din statele-gazdă şi din Franţa şi Danemarca.

"Marea Britanie are o contribuţie semnificativă la apărarea Europei şi în scopul descurajării agresiunii ruse. Seria de exerciţii cu participare britanică este esenţială. Amploarea mobilizării şi profesionalismul, gradul de antrenament şi agilitatea armatei britanice vor împiedica noi agresiuni", a declarat comandantul militar britanic Ralph Wooddisse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO