Eveniment

Medicii de familie ar putea începe să taxeze consultaţiile

Medicii de familie ar putea începe să taxeze consultaţiile

Autor: Ioana David

08.06.2011, 17:35 192

Medicii de familie ar putea începe să taxez serviciile oferitepacienţilor, în condiţiile în care de la începutul lunii iunie einu sunt plătiţi pentru munca prestată. Medicii au refuzat săsemneze contractul prin care casele de asigurări de sănătate ledecontează serviciile nemulţumiţi de anumite prevederi, astfel căde la 1 iunie nu li se mai decontează niciun serviciu.

"Medicii aduc bani de acasă pentru întreţinerea cabinetelor şiîncă nu taxează pacienţii. Acest lucru nu se poate întâmpla însă lainfinit. Dacă situaţia nu se rezolvă, avem două soluţii: oriînchidem, ori taxăm", a spus Rodica Tănăsescu, preşeidnteleSocietăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală(SNMF/MG). Ea speră că totuşi să nu se ajungă în această situaţieşi să existe o înţelegere între medici, reprezentanţii MinisteruluiSănătăţii şi cei ai casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS).

În prezent consultaţiile la medicii de familie nu se taxeazăfiind de contate de CNAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO