• Leu / EUR4.9490
  • Leu / GBP5.6367
  • Leu / USD5.0469
Eveniment

Mesajul lui Iohannis de Ziua Aviaţei: Este un prilej de recunoştinţă faţă de cei care au slujit Aripile Româneşti

Mesajul lui Iohannis de Ziua Aviaţei: Este un prilej de recunoştinţă faţă de cei care au slujit Aripile Româneşti

Autor: Ema Stoica

20.07.2018, 11:11 52

„Sărbătorirea «Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene», aflate sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, are, în acest an al Centenarului, o încărcătură simbolică suplimentară. Este cel mai potrivit prilej de a exprima preţuirea şi recunoştinţa faţă de toţi cei care, de-a lungul istoriei, au slujit Aripile Româneşti cu dăruire şi abnegaţie. Forţele Aeriene române au evoluat permanent în ultimii 125 de ani, iar contribuţia lor la reuşitele Armatei noastre a fost majoră, fie că ne referim la cele două Războaie Mondiale ori la acţiunile întreprinse în teatrele de operaţii sub egida NATO, ONU, OSCE şi UE, după sfârşitul Războiului Rece”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului i-a încurajat pe militarii Forţelor Aeriene "să-şi continue pregătirea pentru a-şi putea îndeplini la cele mai înalte standarde sarcinile asumate".

”Modernizarea Forţelor Aeriene române este un proces esenţial, care a cunoscut rezultate importante în ultima perioadă, în concordanţă cu deciziile NATO. Acest demers trebuie continuat pentru că priveşte o componentă semnificativă a consolidării posturii de apărare a ţării noastre”, a completat Iohannis.

Mesajul preşedintelui Iohannis se îndreaptă şi către oamenii de ştiinţă, cât şi cadrele din aviaţia civilă şi militară.

"Tot astăzi, îi onorăm şi pe toţi oamenii de ştiinţă care, prin inventivitate şi spirit creator, au plasat aeronautica românească în avangarda gândirii şi practicii europene şi mondiale a construcţiei aparatelor de zbor. Adresez, de asemenea, mulţumiri tuturor celor care activează în aviaţia civilă şi militară care au contribuit, cu succes, prin altruismul şi profesionalismul lor, la protejarea spaţiului aerian, la operaţiile de salvare - evacuare şi la alte intervenţii de urgenţă. La mulţi ani tuturor aviatorilor români şi membrilor Forţelor Aeriene române!", a conchis şeful statului.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9490
Diferență: 0,0081
Ieri: 4.9486
Azi: 5.0469
Diferență: -1,0935
Ieri: 5.1027
Azi: 5.6367
Diferență: 1,5585
Ieri: 5.5502
Azi: 5.1652
Diferență: -0,7837
Ieri: 5.2060