Eveniment

Metrorex: Locuitorii din zona Eroilor se pot întoarce acasă de săptămâna viitoare

Metrorex: Locuitorii din zona Eroilor se pot întoarce...

Autor: Monica Moanea

16.02.2016, 16:36 198

Potrivit comunicatului, Metrorex a primit luni expertiza "care a confirmat faptul că imobilele sunt în siguranţă, atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădire, cât şi din punct de vedere structural".

Metrorex anunţă că "deşi clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranţă, s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri şi din jurul acestora".

Metrorex a transmis, luni, o adresă cu rezultatele expertizei către constructor şi "spre ştiinţă" către consultant, precum şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Potrivit Metrorex, constructorul s-a angajat să execute în locuinţe lucrări de înlocuire a unor instalaţii, precum şi lucrări de vopsitorie şi finisaje, astfel că locatarii se vor putea întoarce în casele lor după finalizarea acestor lucrări, începând cu săptămâna viitoare aceştia putând să se mute în locuinţe.

Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe bulevardul Eroilor este restricţionată, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat conform graficului o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni - perioadă prevazută în proiect şi programată pentru luna mai 2016.

Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă - unde se află mai multe vile - a fost închisă.

După surparea şoselei, au fost evacuaţi 14 adulţi şi trei copii din imobilele afectate. Antreprenorul a asigurat cazarea, patru dintre cei evacuaţi fiind cazaţi la un hotel. Ceilalţi locatari evacuaţi au refuzat cazarea la hotel şi au mers la cunoscuţi, preciza Metrorex.

Potrivit municipalităţii, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO