Eveniment

Ministerul Sănătăţii majorează cifra de şcolarizare de la Rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii majorează cifra de şcolarizare de la Rezidenţiat

Autor: Mediafax

26.11.2020, 12:35 59

Ministerul Sănătăţii majorează cifra de şcolarizare de la Rezidenţiat cu peste 2.000 de poziţii. Repartiţia se face prin teleconferinţă, iar procedura poate fi urmărită pe o platformă informatică. Participă toţi candidaţii care au obţinut cel puţin 60% din punctajul maxim.

Anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis să majoreze cifra de şcolarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor candidaţilor. 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

Repartiţiile se fac timp de patru zile şi se vor încheia vineri. Joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a verificat modul de desfăşurare a procesului de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat,

Repartiţia se face prin teleconferinţă. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiţie online, în timp real, de către candidaţi, astfel încât să se asigure distanţarea socială.

Zilele acestea, peste 9.000 de tineri medici care au obţinut cel puţin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

AFACERI DE LA ZERO