Eveniment

Ministerul Transporturilor anunţă noi proiecte, dar accelerează „peticirea“ celor vechi din cauza anilor pierduţi

Pe DN7 Sibiu-Rm. Vâlcea sunt construite noi benzi în aşteptarea autostrăzii

Pe DN7 Sibiu-Rm. Vâlcea sunt construite noi benzi în aşteptarea autostrăzii

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2021, 09:56 3681

Ministerul Transporturilor prin CNAIR, compania naţonală de administrare a infrastructurii rutiere, a demarat o serie de operaţiuni de "lărgire" a actualelor drumuri naţionale fie în regie proprie, fie în urma unor lucrări contractate de companii de construcţii pe rute precum DN6 Bucureşti-Alexandria sau DN7 Sibiu-Românicu-Vâlcea. Pe ambele rute sunt în derulare fie studii de fezabilitate, fie licitaţii pentru desemnarea constructorului, însă în condiţiile în care drumurile nu mai fac faţă volumului de autovehicule, sunt căutate noi soluţii pentru a fluidiza traficul. Pe de altă parte, ministrul Cătălin Drulă declara că sunt preferate soluţiile de a construi un drum nou în detrimentul „peticirilor“.

Joi, 19 august 2021 au fost depuse şase oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate „drum de mare viteză Bucureşti-Alexandria“ care va avea o durată de 17 luni, în condiţiile în care din 2015 studiile CNAIR indicau faptul că volumul de trafic justifică construcţia unei autostrăzi. Mai mult, anul acesta va fi gata centura oraşului Mihăileşti, Giurgiu de pe DN6, după 11 ani de zile de la demararea proiectului şi trei licitaţii.

CNAIR a demarat „lăţirea“ DN6 Bucureşti-Alexandria în toamna anului trecut cu jumătate de bandă sau acostament „lăţit“ întocmai ca cel de pe DN2. Dacă pe DN2 CNAIR a demarat realizarea unui format de 2 plus 1 benzi, pentru a creşte gradul de siguranţă, pe DN6 Bucureşti-Alexandria aplică o strategie care s-a dovedit că duce la creşterea riscului de accident pe DN2. Din surse neoficiale planul CNAIR este de a lăţi în regie proprie DN6 Bucureşti-Alexandria pe o lungime de 9 km, pe tronsoane de 1-2 kilometri. CNAIR şi Ministerul Transporturilor nu au răspuns la nicio solicitare a ZF pe această temă şi nici nu au oferit număr de cerere, deşi a fost solicitat.

De asemenea, şi pe DN7 între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea au fost şi sunt derulate mai multe lucrări de a extinde drumul naţional în condiţiile în care pentru tronsoanele care traversează munţii încă sunt în derulare licitaţiile.

Pe DN6 Bucureşti-Alexandria drumul este lăţit cu jumătate de bandă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO