Eveniment

Ministrul de Finanţe cere revocarea şefului ANAF, Ionuţ Mişa. Teodorovici: E nevoie de o colectare mai bună

Ministrul de Finanţe cere revocarea şefului ANAF,...

Autor: Firuta Flutur

03.01.2019, 15:06 342

Ministrul de Finanţe a anunţat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a lui Ionuţ Mişa, urmând că Viorica Dăncilă să ia o decizie. Teodorovici a spus că a trimis şi o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume.

"Am solicitat doamnei premier revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări în zona economică, iar ANAF ca principală poate instituţie publică din România trebuie să îşi schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând schimbarea mentalităţii, trebuie să denostreze că are un comportament echitabil, onest faţă de persoanele juridice", a declarat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a precizat că premierul va analiza solicitarea sa de revocare din funcţie a lui Ionuţ Mişa, urmând să ia o decizie. Ministrul a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

"O colectare mai bună în zona de TVA şi nu numai în astfel de zone, ci şi în altele, sunt foarte multe sume care pot fi aduse la bugetul de stat prin controlul mai eficient al ANAF. Am înaintat astăzi doamnei premier propunerea de numire în funcţia de preşedinte al ANAF, iar doamna premier va analiza şi va decice în consecinţă. Sperăm să fie luată cât mai rapid şi publicată în Monitorul Oficial", a mai spus ministrul.

Cei doi s-au contrat public, în vara lui 2018, pe tema banilor care trebuiau recuperaţi pe casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohannis. Iniţial, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut şefului statului este de peste două milioane de lei şi că cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Şeful ANAF Ionuţ Mişa a replicat atunci imediat, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO